Introductie           Galerie           Kalender            Zijkant           Contact         Achterhuis  

© Frow Steeman zelfportret

© Frow Steeman z.t. 21x29 papier 2011

Frow Steeman

Van dinsdag 17 januari t/m
zondag 26 februari 2012


Frow Steeman volgde vormgeving/illustratie aan het Sint-Lucas Instituut in Gent. Ze is bekend door haar samenwerking met Flip Kowlier. Ze maakten samen ‘Conflicten over etensresten’ en ‘Kabouters bestaan’. Tevens ontwierp ze de hoes van zijn eerste solo-cd. Maar ze heeft al veel meer op haar palmares staan.

Ze illustreert kinderboeken, zoals de ‘Piet Stoer’-reeks van Kim Vandyck en ‘Eskimo verveelt zich’ van Wim Opbrouck, beide uitgegeven door De Eenhoorn. Zelf schreef ze het hilarische prentenboek ‘Mijn kip’ (2004). Samen met Gerda Dendooven maakte ze enkele jaren geleden ‘1 2 3 aan tafel’, een informatiecampagne over gezonde voeding voor kleuters

Ze maakte twee boeken bij uitgeverij Lannoo: een kartonnen kleuterboek en een boekje die een klein prijsje won met tekst van Reina Ollivier.

Voor het Davidsfonds werkte Frow mee aan een dichtbundel over vrouwen en haar laatste boek (ook bij hen) was er een met de CD van Jelle Cleymans (voor kleuters).

Straks komt 'twee stenen' uit met Elvis Peeters en momenteel is ze bezig aan 'rommel' (14e boek) het derde boek volledig van haar hand en zowaar ook weer autobiografisch.... Van een van haar laatste boeken samen met Wouter Deprez is reeds de zesde druk verschenen. (alle drie ook uitgegeven bij De Eenhoorn)

Op zoek
Ik ben constant op zoek naar het aftasten van grenzen, het begrensde vlak tegenover de lijn die buiten het kader 'blijft' lopen....grenzen binnen mezelf die ik wil verleggen, weg van een verhaal met begin en einde naar een vlak waar er geen is, maar dan weer een kader waar ik denkbeeldig probeer uit te treden.

Ik ben ook iemand die niet graag in een vakje wordt gestopt: die maakt kinderboeken of cartoons. Ik maak beelden! De ene keer zijn die voor een boek, andere keer voor een affiche, cartoons, meestal zijn ze voor mezelf, een zoektocht, grensaftastend, en ook wel een soort dagboek op een manier....Ik probeer m'n beeldtaal zo eenvoudig mogelijk te houden en tracht daar telkens verder in te gaan.


www.frow.be